weekend på en mandag

juleaften på en sommerdag

I år er anderledes på mange måder. Sol, juleshow, arbejde til 18.00, normale dage, familien er derhjemme og næsten alle de kære traditioner er pakket væk til brug en anden gang.
Men det er jul. Og det bliver det altid, ligemeget omstændighederne.

Jeg er generelt ikke en juleperson. Siden jeg har været ganske lille, har jeg altid været syg juleaften, indtil pakkerne blev åbnet. Det var forventningsglæde, eller nok mere forventningssyge. Efter jeg har lagt det fra mig, det at glæde sig, så har julen været ganske udemærket. Jeg kan godt lide de traditioner, som handler om at være sammen. Ikke de materialistiske ting, men alt det der gør at vi er sammen. Det hjælper ikke, at jeg ikke er fan af maden. Tarteletter og fiskefillet er dog et must!

Så denne jul har været meget anderledes. Med fokus på at være sammen. Sammen som et team.
Julepynt er der ikke meget af. Heller ikke juletræer. De er alle af plastik og dekorationerne minder mere eller mindre om vulgær nytårspynt. Der er mange LED lys rundt omkring i byerne på øen, men det er vist også det. Det er en helt befrielse. Selvom jeg sætter pris på at sidde og hygge med at lave julepynt.
Da den danske overflod af mad ikke er her, så er der ikke den samme mulighed for at blive begravet i mad.
Jeg undrer mig tit over, hvorfor en dag, som handler om at være sammen, hurtigt kan ende op ude i køkkenet for 1 eller 2 personer, og resten i stuen? Især når det altid ender med at der er mere end rigeligt med mad. Hvorfor skal det være så ekstravagant?

Dagen før dagen
Den 23 december mødes de som har lyst, til at pynte det store juletræ på Town square. Midt i det gamle kompleks hvor scenen er, der er der mulighed for børn og voksne, at lave dekorationer til træet. Og der bliver pyntet på livet løs. Den store stige er kommet frem, og både voksne og børn klatrer op, for at få netop deres bidrag helt til tops. Det er en af de fine traditioner der er hernede.

Foto: Bob Foy

Foto: Bob Foy

Juleshow
Once upon a time there was a family of 5, living in La Santa …’ 

Sådan startede showet. Efter at familien havde sovet, vågnede de op uden nogen erindring om julen. Piraterne fra La Graciosa havde stjålet julen, og familien kunne ikke længere se nisserne, som dansede omkring dem. De prøvede at få familiens opmærksomhed. Lidt efter lidt begynder familien at huske, og med et ‘pling’ kan de en efter en se nisserne igen, fordi de begynder at tro. At tro på julen, julemanden og nisser. Nisserne løser mysteriet om den stjålne jul og finder piraterne – så julemanden kan komme og give de søde børn på CLS deres julegaver.

Stemningen er hyggelig og vi mødes før showet kl. 19 for at spise pizza sammen med dem, som deltager i showet. I december måned har der været nisser på spil. Green teamet har været nisser for hinanden. Alt fra snørebånd i fryseren, mel på gulvet og skattejagt, til at få søde gaver og slik. Det har skabt et godt bånd. Noget at mødes om. Disse blev afsløret før showet.

Der er en helt bestemt forventningsglæde blandt alle, både gæsterne og os. Der er ikke så crowded til showet, som der ofte er om mandagen, men det er slet ingen dårlig ting. Vi venter spændt på at komme igang. Og før vi næsten er startet, så er vi færdige igen.
Vi er få som står rundt om julemanden, mens han giver julegaver til børnene og ønsker alle en glædelig jul – til glæde for alle, imponerer julemanden med sin store palette af sprog og viden.
Festlighederne sluttes af med at gå rundt om juletræet, syngende ‘Glade jul, dejlige jul’ på 4 sprog. Engelsk, tysk, spansk og dansk. Også skal der ellers danses rundt, med gæster og ansatte, til den mest festlige julemusik og stemningen bliver endnu mere løsrevent og rar.

For det handler om at være sammen. Sammen om noget og finde glæden. For det er jul, det er cool!

Julehygge
Efter showet var vi få som havde aftalt at mødes i en af lejlighederne. Med os havde vi vores pakker, pakker til pakkeleg, risalamente og gløg. Der blev fortalt historier og vi glædes på hinandens vegne. Dagen havde allerede været lang, da det er en dag ligesom alle andre. Dagen startede med morgengymnastik, også var der hold og andre pligter som skulle ordnes. Ligesom alle andre dage.

Jeg havde fået importeret gaver af mine søde veninder, som var her i starten af december. De havde gaver med fra min familie. De fineste pakker. En smuk sort kjole, et spil fra min bror og smykker fra mine forældre. Den mest betænksomme gave var dog fra mine forældre. Et klippekort til 10 massager, eller hvad end jeg har brug for, for at være god ved min krop. Det er en kæmpe gave som betyder rigtigt meget. For det giver mig mulighed for at passe lidt ekstra på mig selv. For det glemmer jeg engang imellem. At dele dette med andre gør gaverne endnu mere værd. Ligesom når man deler en oplevelse. Man får lov til at glædes sammen. At være sammen om noget.

Så selvom dagen har været lidt anderledes, så har den været god! Jeg synes det er vigtigt at prøve noget andet. Det sætter det man altid har gjort lidt i perspektiv og giver det jeg virkelig savner et ekstra stort + i bogen. Det som er dét værd at savne. For at savne er sundt. Ligesom at opleve.
Så jeg er blevet en god oplevelse rigere og vil så glæde mig ekstra meget til næste gang jeg holder jul derhjemme, med alle de traditioner, som er pakket væk dette år. Og måske er der plads til nye?

Feliz Navidad

Christmas day

Ingen kommentarer endnu

Be brave og kommenter som den første! Jeg vil ELSKE at læse, hvad du har på hjertet ♡

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

weekend på en mandag