Hvorfor Club La Santa?

Eufori og lykke.

Du har nok hørt om; Runners High.

Erfarne langdistanceløbere kender den med garanti. Følelsen af glæde og overskuddet til at sætte tempoet lidt op midt på en løbetur. Det er en følelse, der kommer på det tidspunkt på turen, hvor det virker mindst oplagt. Hvor benene burde være syretunge efter mere end 30 minutters hårdt arbejde, og åndedrættet burde være besværet.

Kilde: www.b.dk/sundhed/derfor-faar-du-runners-high

Sådan kan det også føles som instruktør. Eller under træning.

Det er et lykke rush, som gør en uendeligt glad.

For mig sker det, når der skabes magi på en time. Det kan være den sidste dybe indånding når en BODYBALANCE eller stræk time er færdig. Eller når det er en hard core time, hvor jeg har fået deltagerne til at smile, selvom de er ved at dø. Men også når jeg kan se at deltagerne har gjort deres aller bedste. At de har været udfordrede, f.eks. på en dansetime og at de så selv føler sig helt høje.
For det at bevæge sig kan skabe en helt unik, euforisk følelse. Når det som lige er sket var lige præcis det der manglede, for at dagen kunne lykkes!

Foto: Andy Valencia

Foto: Andy Valencia

 

At træne sammen.
Jeg har skrevet det før, men. Det at træne sammen, i et fællesskab, som tænder gnisten og passionen – det er slet ikke til at forstå, hvis du ikke selv har prøvet det.

Jeg ved godt at dette ikke er en isoleret følelse, som kun sker her. Men følelsen af lykke, smil, sved på panden, at være helt færdig eller fyldt med ny energi. At svæve lidt på en sky blandt andre, som har givet den lige så meget gas, som man selv har. At en high five er prikken over i’et, og du måske har gjort noget du aldrig troede du ville gøre. Bare fordi du var tilstede i øjeblikket, uden at tvivle på dig selv, men følte dig fri til at bevæge dig anderledes end du er vant til.

At se voksne kvinder give den gas på dansegulvet, i løssluppen dans, med hujen og kæmpe smil på læben. At kunne give slip i fællesskab, som om der ingen dag var imorgen. Høj på oplevelse, energi og fællesskab. Det er lykke! Og ubetinget kærlighed.

En følelse af FRIHED. Når alt bare passer perfekt. Som glæden i en mands øjne, når han ser sin smukke brud gå ned af gulvet. Det er unikt og værd at kæmpe for.

“You made me do something, i would never have done myself.”
Gæst efter BODYBALANCE/BODYFLOW time.

 

Frihed.
Jeg har oplevet det mange gange. Både som deltager, men jeg er bestemt også blevet beriget utallige gange som instruktør.

Nogle dage er bare træning, fordi det er jo det man skal. Det kan være at alt forgår i hovedet, dømmende og ugidelig. En træning som foregår alle andre steder end der hvor du står. Istedet for at være tilstede i øjeblikket. Opslugt af netop det der sker nu!
De trælse træninger går sjældent over i historien eller husker dig på, hvorfor du egentligt tog afsted.

Men andre dage er det en magisk time på dagen, som aldrig må ende. Fordi de endorfiner som skabes giver det lykke rush, som tager dig væk fra hverdagen.

Så det er ikke blot frihed i at bevæge sig. Det er lige så meget friheden i at være glad, måske endda svævende! Det gør bare noget helt specielt.

Jeg er helt overbevist om at det kan ske i mange aspekter af ens liv. Hvis bare passionen er der, du er tilstede i øjeblikket og det positive sind er med dig – så kan alt ske!
At du ikke er i bevægelse og beruset af bevægelse behøver ikke altid at være dét som gør forskellen.

Har du nogensinde oplevet den uendelige glæde af lykke, eufori? Hvor i din verden er det sket?
Fortæl, fortæl!

Namaste ♡

Foto: KOBELAB

Foto: KOBELAB. SEPE BIKE CHALLENGE 2017. BODYJAM piger på scenen til Sara Buhls time.

2 kommentarer

  • Kathrine

    Hej Henriette. Jeg har først lige fundet ud af at du har denne blog, jeg er startet fra dit første indlæg og er nu kommet til dette indlæg.
    Jeg må sige at et af de steder jeg har oplevet den form for lykke du beskriver, er faktisk til bodyjam. Man glemmer fuldstændig tid og sted, og selvom at jeg måske ikke lige er den der er bedst til alle trinene, så er det helt okay. For i bodyjam føles det lidt som om at man er en stor happy family. Og det en stor del af det, tænker jeg kommer fra instruktørens side af. Den gejst og glæde i giver videre, det er helt vildt. Man bliver jo helt høj og glæder sig bare til næste time.
    Jeg har været til bodyjam med dig som instruktør – og jeg vil bare sige – kæmpe high five! Det er måske store ord, men dig, din væremåde og bodyjam har givet mig gejsten for dans tilbage.
    At man nu kan sidde og følge med i dit liv på Cls, fantastisk – du giver også stof til eftertanke med i dine opslag. 🙂 altså på den gode måde.
    Mvh Kathrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laekkerbuks

      Årh kære du! Det varmer mit hjerte!! TAK!
      Ja, det er en fantastisk følelse, ligemeget hvilket niveau man er på.
      Er glad for at jeg har hjulpet dig med at finde danseglæden igen!
      En masse varme herfra 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor Club La Santa?