Getaway til La Graciosa.

Intentioner for 2018

Foto: Elisa Baagøe

Foto: Elisa Baagøe

2018 bliver mit år… Det lyder næsten som en kliche efterhånden.

Nytårsfortsæt bliver sat og brudt, og måske bragt op igen næste år. Men intet ændrer sig, hvis man ikke mener det. Hvis det ikke har en betydning for dig, så sker der ikke noget. Sådan fungerer det ihvertfald for mig. Der må laves en plan. Dit HVORFOR skal være stort nok til at ville ændre noget. Så hvorfor vil du ændre det?
… For at komme tilbage til klicheen. Hvordan kan man sige at hvert år bliver ens bedste? Det undrer mig. For når man har nået sit bedste, kan man så gøre det bedre?
Men det er så her intentionerne kommer ind i billedet. At ens intentioner ændrer sig hvert år, da man har forbedret den ene eller flere ting. Så er der noget nyt som kan forbedres.

Jeg har selv været i gang med at nedskrive mine intentioner for 2018. Hvad jeg drømmer om og hvor jeg har intentioner om at fokusere min energi på.

Jeg hørte Rachel Brathen/Yoga girls podcast i starten af året. Om hvordan hun laver sine intentioner for et nyt år. Jeg blev så inspireret. Hun snakker om at blive bedre til det hun ikke var god til i det forgangne år. Derudfra finder hun sine intentioner for det år hun går i møde. Klik her for at høre den.

Helt generelt er jeg vild med den måde hun deler sine tanker og visioner. Hvordan hun, ved at være sig selv, giver så meget til andre. Hvordan hun giver stof til eftertanke og noget at efterleve. Jeg er fan!

Så på baggrund af det:

Mine intentioner
☆ Min første intention, er mere en udfordring og et mål, som jeg gerne vil nå. At læse 12 bøger på 12 måneder. Bøger som inspirerer og lærer fra sig. Bøger som ”The monk who sold his Ferrari” or ”The leader who had no tittle” af Robin Sharma. Bøger som giver stof til eftertanke. Bøger som giver mig værktøjer til at leve et mere meningsfyldt liv. Der giver mig blod på tanden til at komme ud af min comfort zone.

Så, hvad er den mest inspirerende bog du har læst, hvor du har lært noget der har ændret dit perspektiv? Jeg vil gerne inspireres!

☆ I 2018 har jeg intentioner om, at blive bedre til at sige fra og være realistisk over den tid jeg har, og hvor meget tid tingene faktisk tager. Jeg vil ikke nødvendigvis ændre på at jeg næsten altid(!) kommer for sent til sociale arrangementer, sorry venner. Men 5 minutter forsinket er ingen skam, efter min mening. For det er en del af hvem jeg er.
Men at være mere realistisk omkring hvad jeg bruger min tid på, og hvad jeg kan passe ind i kalenderen. Og måske ændre de 5 minutter sig til at jeg er der 5 minutter før. Hvem ved?

☆  Jeg har intentioner om, at blive bedre til at gøre tingene nu og her. Ikke udsætte tingene til sidste øjeblik. Jeg er ikke god til konfrontationer. Også selvom det er en besked på messenger jeg skal besvarer. Jeg skal altid gøre mig mentalt klar til at svare. Også selvom det ikke er andet end en sød hilsen. Eller tage opvasken med det samme, putte vasketøj på plads, osv.
Jeg vil være bedre til at svare med det samme og ikke udsætte tingene.

☆ Jeg har intentioner om at få mine morgen gåture tilbage igen. For jeg ved at det gavner min dag. Om så det er en tur rundt på komplekset eller en tur rundt om lagunen er underordnet. For jeg har brug for det. Frisk luft og gang i kroppen, og gerne med et podcast i ørerne. Så er dagen startet rigtigt.
Og hvis dette ikke er muligt, så en gåtur om dagen.

☆ Jeg har intentioner om, at få tingene gjort, selvom jeg har en dårlig dag eller uge. At jeg ikke kun kan performe på mine gode dage, men også får noget fra hånden når jeg ikke er på toppen. At finde et flow som gør, at jeg sætter endnu mere pris på de små sejre og arbejder videre. Fx at skrive denne blog. Selvom jeg ikke tjener penge på den, vil jeg gerne være mere eller mindre stabil. Både for at kunne inspirere dig og give dig et indblik i mit liv og tanker. Men også fordi det nærer min sjæl og klarer mit hoved at skrive. Lidt som at mediterer.

☆ Og min sidste intention, inspireret af min veninde og mentor Kristin; at nyde sejre og komplimenter. For jeg stiller høje krav til mig selv. Især når jeg underviser. Jeg vil ikke være bange for de rigtigt gode dage. Jeg vil fejre dem. Uden at være bange for, at jeg måske crasher dagen efter, med en rigtigt dårlig dag. Jeg vil prøve at finde balance. Balance mellem dag og nat, glæde og ulykke, lys og mørke. At tage imod både det gode og det dårlige, for det har jeg skubbet væk i alt for lang tid.

Intentioner 2018 - Lanzarote

Dette er mine intentioner for 2018.

De føles store. Meget store. Men jeg ved også at man skal gøre ting, som skræmmer en. Måske ikke skræmmer, men noget der er så stort at det kræver at der bliver gjort noget. For jeg vil rykke mig. Jeg vil gøre noget. Jeg vil have lov til at drømme store drømme og finde glæde og succes. Men der skal også være plads til at fejle. Men det betyder ikke at jeg giver op. Det betyder bare at jeg bliver nødt til at rejse mig og være stolt af, hvor langt jeg er kommet.

Mens jeg skriver disse ord, lytter jeg til soundtracket fra ’The Crown’ – så det hele føles ekstra dramatisk netop nu. Men med storhed kommer dramatiske undertoner. Eller måske er det bare mig?

Jeg håber mine intentioner har inspireret dig til storhed – eller bare til at overveje det forgangne år, og gøre plads til små forbedringer. Eller skulle jeg kalde dem små justeringer?

Lad 2018 blive MIT år.

Lad 2018 bliver DIT år!

Og lad mig endelig høre dine tanker og intentioner. Lad os inspirere hinanden.

xoxo Laekkerbuks

2 kommentarer

  • Hej Lækkerbuks!

    Tak for endnu et godt og inspirerende indlæg. Spændende at høre om dine tanker for 2018. Selv har jeg taget en lidt anden indgangsvinkel og reflekteret over de ting, jeg var god til/fungerede for mig i 2017 – for det er jo ligeså vigtigt at få med fremadrettet!

    Derfor er mine intentioner for 2018 blandt andet, jeg skal blive ved med at være nysgerrig på mennesker. Det har de seneste par år men især i 17′ givet mig en masse unikke oplevelser og bekendtskaber, som jeg ikke ville have været foruden.
    Foruden dette skal jeg fortsætte med at prioritere ‘mig-tid,’ da det i større grad giver mulighed for at reflektere over ‘sit liv’ – for at bruge en god kliché. Her har en gåtur med musiki ørene vist sig at være vejen frem for mig.

    Nå, hvad ellers… to par ting, jeg har intentioner om at blive bedre til:
    1) Koncentrere mig om én ting ad gangen. Mit hoved kører altid rundt med 100 tusinde idéer og ting, jeg gerne vil have gjort. Jeg håber er 2018 bliver året, hvor jeg bliver bedre til at sætte mig ned og arbejde fokuseret på noget i længere tid, i stedet for at afbryde mig selv hele tiden – blandt andet fordi jeg gerne vil være alle steder på én gang (det kan man altså ikke…!).

    2) Sætte pris på de små ting og fokusere på det positive i dagligdagen. Jeg er nok ikke den eneste, der har en tendens til at lægge liiidt for meget vægt på de negative input, og derfor er en af mine intentioner at vende mit mindset til at minde mig selv om hvor mange positive oplevelser, jeg egentlig oplever hele tiden – men som man ofte tager for givet.

    Det var lidt om mine tanker. Tak for at inspirere 🙂

    /Casper

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laekkerbuks

      Jeg kan godt lide din måde at tænke på. Det er også en god måde at tage fat på det.
      Dine 2 intentioner er jeg vilde med, for kender det alt for godt selv! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Getaway til La Graciosa.