Top 10 - april edition.

Når det pludselig giver mening …

Personligheds test

Wowbare wow!

Jeg forstår pludseligt bedre, hvorfor andre mennesker nogle gange ikke forstår mig.

Hvorfor jeg nogle gange kan føle mig presset under argumentation og mest af alt føler mig domineret, overrumplet og græde færdig.

Hvorfor jeg aldrig rigtigt har passet ind blandt dem jeg har gået i klasse med, før jeg kom i gymnasiet. Hvorfor personer ikke altid forstår min tankegang, når jeg forklarer en ide og de dermed forkaster den ret hurtigt. Hvorfor jeg agerer ud fra mine følelser, når jeg skal arbejde med en opgave.

Hvorfor jeg gør som jeg gør, og at jeg bestemt ikke er alene i denne verden. At der er flere som mig, men slet ikke så mange igen. En som gør ting på baggrund af hvordan det føles, og der ikke altid er en rationel forklaring. Nogle gange er tingene bare som de er.

 

En podcast.
Nogle gange er livet forunderligt og pudsigt. Nogle gange fører livet en lige der hvor man skal hen, uden at man helt vidste det.

Hvis der er noget jeg efterhånden sværger til, er det at lære ved at lytte, mens jeg bevæger mig. Jeg er ikke den dygtigste eller hurtigste læser, som jeg også nævnte i mine intentioner for 2018, men jeg er sulten efter ny viden! Så derfor er jeg blevet helt forelsket i at høre podcast og lydbøger, med noteskrivning undervejs. Det er meget mere produktivt for mig, end en bog i hånden – desværre. For der er noget magisk over bøger. De emmer af visdom. Af historier og beretninger, som bare venter på at blive læst, fortolket og forstået.

Jeg søgte på Sportify for at finde en podcast jeg kunne høre, mens jeg skulle lave mad. Jeg scrollede mange igennem, før ’coveret’ og informationen om podcasten passede til mit temperament. Det vælges efter humør, begær og udseende. Hvad får jeg mest ud af lige nu – lige her!

Fornuften fandt først en semi lærerig podcast med Le Gammeltoft; samtaler med kendte mennesker om deres bucketliste. Lister med eventyr eller mål, som skal nås inden livet er omme.

Da jeg havde hørt afsnittet med Alex Vargas, som er en fantastisk musiker. Han har et kæmpe talent for det unikke og smukke. Så ledte jeg videre efter noget lærerigt. For jeg ved hvor vigtigt det er at uddanne sig. Kan man nogensinde lære for meget?? Nej, vel!

Nå, men for at gøre en potentiel lang historie kort. Jeg fandt lige det jeg manglede – PERSONALITYHACKER. Og ja tak. Helt igennem fantastisk og intelligent. Dette podcast kan jeg kun varmt anbefale dig at lytte til, hvis du drømmer om at lære dig selv bedre at kende, eller andre mennesker, som du måske ikke helt forstår. Vi lever i en kompliceret verden, hvor vi nogle gange taber hovedet. Så forberedelse til livet kan ske på uendeligt mange måder!

 

Det ledte til en personligheds test.
& til endnu flere episoder og bum, så tog jeg testen.

Og jeg har et soft spot for personligheds test. For hvor er det bare en måde at finde svar på! Hvis man tager sin tid, er realistisk uden at lyve for sig selv og overvejende tager det første valg, som popper ind i hovedet. Dette er en  test som er blevet udviklet på basis af forskning gennem årtier. Efter at have studeret mennesker på godt og ondt, og med de helt rigtige spørgsmål. Teorien er baseret på Myers-Briggs.

Testen var taget og jeg fandt ud af, at jeg er en ’Healer’. En INFP.
Min dominerende personligheds funktion er ægthed, som er en introvert intelligens. Den hjælpende, ekstroverte funktion, er at udforske. Så har vi den mentale proces, som er udviklet på stadiet med en 10 årig. Her tænker du nok, hvad?? Men den er god nok! Her er den mentale proces; hukommelse/minder. Og den trælse 3 årige, som ikke er helt udviklet endnu, min blinde vinkel, er effektivitet.

Det jeg er ret vild med her, er at de snakker om hvordan hjernen fungerer ved de forskellige personlighedstyper. Hvordan vi er intelligente på hver vores måde. Det giver et indblik i, hvad der ligger bag den måde vi opfører os på.
Men man får ikke kun et indblik i hvad man er god til eller er under udvikling. De giver også hvad ens udfordringer er. Dele som jeg har svært ved.

Mine udfordringer er: Motivation, urealistiske forventninger, bekræftelse, at tro på mig selv og at kunne kommunikere ideer klart for modtageren.

 

Og hvad kan du så bruge det til?
Ja, hvad kan jeg ikke bruge det til? Er nærmere spørgsmålet.

Jeg kan enten vælge at bruge det som en undskyldning, hvilket nogle gange kan være brugbart. Hvornår kan en undskyldning ikke det? ”jamen, min personlighed er således. Så derfor er det helt okay at jeg ikke lige kan gøre det eller det”.

Men, men, men. Hvis jeg havde den indstilling, så havde jeg nok aldrig taget testen, læst op på materialet som blev tilsendt og blive ved med at crave ny viden. Måske endda købe den service de tilbyder, for at blive endnu bedre til mine udfordringer eller min blinde vinkel.

Jeg vil bruge det til at BLIVE BEDRE. Jeg vil gerne udvikle mig, så mine svagheder ikke hiver mig ned og at jeg en dag kan udleve alle mine drømme, uden tøven.
Men også til at forstå hvorfor tingene er sket, som de er sket, gennem mit liv. Som nævnt i starten, så har jeg altid vidst at der var noget som gjorde, at jeg ikke altid passede ind eller at folk ikke forstod mig. Jeg er unik på en anden måde, en de fleste. Jeg kan finde ro i den jeg er og hjælpe mig selv til større succes. Jeg kan virkelig bruge det her til noget!

Specielt omkring det de kalder ægthed/authenticity, har jeg altid haft det rigtigt svært. Det er ikke så meget det ikke at være fuldstændigt forstået. Fordi det kommer aldrig til at ske. Men det at andre giver en plads til ens følelser og tolkning af verden, den har ikke altid været der. For nogle gange føles det bare ikke rigtigt, uden at jeg nødvendigvis har kunne forklare hvorfor. Nogle gange er det bare rart at blive forstået, uden rigtigt at være forstået. Det kan give store psykiske smerter, når der ikke er plads til at ”få lov” til at føle uden en forklaring. Specielt fordi det er den del der fylder allermest.

Sætninger som disse, er bestemt noget jeg oplever.

” So it’s easy to get into action when you feel like it. And when you don’t “feel like it?” Well… good luck.”

“I’m disappointed in reality when it doesn’t match my ideals”

 

Når tingene ikke altid kan forklares.
Jeg har altid vidst at jeg kan meget mere end jeg tror. Jeg har bare manglet værktøjerne til at gøre det og deale, men ikke mindst tage imod mine udfordringer. Tænk hvordan mit liv kunne have set ud, hvis jeg havde vidst bare en brøkdel af dette før? Det ville bestemt have gjort det nemmere for mine omgivelser, hvis de kunne have haft en større forståelse for, hvordan jeg er sat sammen. Men hvem ved? Lige nu er det bare min gave, som jeg er glad for at kunne dele.

For måske har du det ligesom mig?
Eller måske kender du en, som måske bare har brug for lidt mere plads, næste gang du savner konkrete beviser lige med det samme.

Jeg tror på at det kan fremme dialogen mellem mennesker. Fordi vi har brug for hinanden.

 

Dream. Believe. Plan. Do. ♡

Ps. Linket til testen, hvis du er blevet lidt nysgerrig, er lige HER.

Ingen kommentarer endnu

Be brave og kommenter som den første! Jeg vil ELSKE at læse, hvad du har på hjertet ♡

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 10 - april edition.