Efter Club La Santa.

Pussy Power.

 

Quote fra Kvindemuseet.

Nu det er International Womens Day, Kvindernes Kampdag, vil jeg gerne dele dette.
Det har lagt mig på sinde længe og mange problemstillinger kommer ofte frem i snakken med andre. Men også når jeg ser det Sociale Medie billede eller nyhederne.

Jeg har siden jeg besluttede mig for at stoppe på mine p-piller været skuffet over, at jeg ikke er mere oplyst om, hvordan de påvirker mig. Det har altid været nemt og den “bedste” løsning fra lægens side. Det har også gjort det nemmere for drenge/mænd at lægge ansvaret fra sig og over på piger/kvinder.
Sex er et meget casual emne og der er så stor uvidenhed, selvom vi er blevet bedre til at oplyse om dette emne. Det er normalt at vi bliver raget på, og at kvinder så er hysteriske, hvis vi ikke bare invilliger i dette. HVAD FUCK SKER DER???

Jeg troede, eller håbede inderligt, at vi var nået videre. Disse ting burde ikke være så svære at tale om. Men det er de desværre.
Lad os prøve alligevel??

 

Inspiration

Vi lever heldigvis i en foranderlig verden, hvor vi hele tiden rykker på os. Vi står aldrig stille og søgen efter balance, fra balance mellem kvinder og mænd til et balanceret arbejds- og familieliv. Det kræver svære valg, respekt og tillid til det man selv gør. Stå op for de handlinger man udfører og den måde man vælger at leve sit liv. At have en stemme betyder, at du kan stå for skud når andre har en anden mening eller føler sig truede.

Vi kan ikke alle gøre banebrydende handlinger, men vi kan støtte op om dem, som har modet til at gøre det. Kvinder som mænd. Hvad vi kan gøre er at DELE, KØBE og YTRE vores positive respons. Men selvfølgelig også påpege når noget ikke er OK. DET GØR EN FORSKEL! Så hvis du ikke kan stå forrest, så bak op. It creates ripples in the water.

Så jeg vil DELE:

Fallulah og Hej Søster bevægelsen; for at se styrken i, at når vi arbejder sammen og taler hinanden op og støtter, så er vi bare stærkere.

Instagram profilen – @kvinde_kend_din_historie og @kvindemuseet; som belærer og supporter de fremskridt der er blevet taget af modige kvinder. At det faktisk hjælper at støtte op om hinanden.

Organicup, Daysy og Natural cycles; for at finde alternativer til en parfume- og hormonfri verden.

En af mine favoritter for Instagram poesi – @r.h.sin; forsvarer og sætter fokus på det, som ikke er sundt i et forhold. Og så meget mere.

Jeg kunne heldigvis blive ved. Hvis du læser videre, så er det ikke slut!
Men før jeg slutter denne del af opslaget, så sender jeg en varm tanke til mine veninder, bekendte, rollemodeller og dem som står i spidsen. TAK fordi du er dig og ALTID lærer mig noget. Kvinde som mand. I gør alle en forskel – så vær stolt! Gør lige nøjagtigt det, som får dig til at stråle. Fra at være hjemmegående mor til funklende businesswoman – og alle midt imellem og rundt om.
Der er ingen korrekt måde. Så værn om DIN måde. Det er så meget federe!

 

Pussy Power.

Jeg er vild med comedy når det basere sig på virkeligheden, det ikke er nedladende, men bare går bag om det gjorte og tager et reality check på det. Sætningen “You’re a pussy!” når der er noget man ikke har lyst til at gøre, bekræfter bare personen i deres styrke. Det er ikke en nedladende sætning, medmindre du lader den være det. Det er en af mine favoritter som Trevor Noah joker med i “Afraid of the dark”. Jeg kunne ikke sove, så jeg Netflixede lige. Intelligente jokes er for fedt!

Jeg tror ikke dem som bruger denne sætning, ved hvad de siger. Eller bare ikke har indset at; the pussy got the power – helt seriøst. Ellers var du ikke kommet til. Men også at huske på, at der skal 2 til en tango.
Efter at jeg er begyndt at belære mig selv om alt hvad der sker dernede, så bliver jeg helt forundret. Der er så meget power og så mange funktioner, som styrker resten af kroppen. Kroppen reagerer også på, hvis du ikke behandler dig selv ordentligt, så lukkes der i mange tilfælde ned for at kunne få børn, da kroppen er i en krise tilstand.

Jeg har i lang tid fulgt Johanna Hector på Instagram, kvinden bag Global yoga og italesættelse af netop disse ord. Jeg har altid tænkt til mig selv, det kan jeg ikke ytre mig om, for hvad vil andre ikke tænke. Men ved du hvad, det er fuldstændigt ligemeget, for det er at italesætte det som er lige her bliver vi slet ikke belært nok om. Der er SÅ meget jeg ikke ved om min krop, og jeg er 27 nu.
Burde vi ikke snakke mere om noget halvdelen af jordens befolkning har på en mere belærende og konstruktiv måde!?

 

P-piller.

Jeg har taget et valg. Jeg er stoppet på mine p-piller, og er derfor begyndt at interessere mig endnu mere for det. Jeg har taget p-piller for ikke at blive gravid, ofte for at undgå at bruge et kondom. Det gør ondt på mig. Men idag er der så uendeligt mange muligheder, hvor hormoner ikke er nødvendige. Det p-piller blokere i kroppen og giver kroppen ‘fake’ oplysninger, det kan på ingen måde være sundt. Jeg har kunnet hører på andre, at deres kroppe tager  utroligt lang tid om at finde sig selv, når de stopper på pillen. Det kan også blokere for sygdomme i underlivet, som man ikke kan blive opmærksom på, når man propper sig med hormoner. At det kan tage kroppen op til 1,5 år om at få en “normal” cyclus, det siger for mit vedkommende en del. At der så er nogle som bliver gravide lige efter deres stop, er min tanke, at kroppen har været klar til det og bare har ventet på en mulighed for at give kroppen den gave.

En tanke …
Hvis du er i et forhold, hvor du har det godt. Får nok søvn, mad, ikke er stresset og der ikke er andet som kan blokere, så er det vel ikke så mærkeligt at kroppen er klar.

Jeg er selv i fuld gang med at lære min krop at kende. Det tager tid og jeg er tålmodig. Min krop reagerer på nye måder. Jeg har fx aldrig kunne føle min ægløsning, som lige nu mærkes som en let menstruations smerte. Jeg tracker min krop i app’en Clue, som jeg har fået anbefalet. Så kan jeg følge min cyclus og indtaste hvordan min krop har det dag for dag. På den måde ved jeg mere om hvad der er unikt for MIG. For når det gælder levende væsner, er der ikke kun 1 ting der matcher alle.
Den største undren for mig, som jeg aldrig har været opmærksom på er udflåd. Jeg har altid undret mig over om det jeg har været vandt til er normalt. Det har jeg så fundet ud af, at det jeg oplever nu er meget anderledes og mindre end hvad jeg har oplevet de sidste 13 år!

Et godt tip er at læse op på din krop og hormonerne fra Caroline Fibæks materiale.

 

Billede lånt af @Greengoddessguide.

Jeg har nu italesat nogle mine egne erfaringer. Hvad der er rigtigt for dig er måske ikke rigtigt for mig og omvendt. Hvis du har noget på hjertet, råb højt eller bare skriv en kommentar.

Og på falderebet, se Netflix’ ‘Sexeducation’. Virkelig en kvalitetsserie ud over det sædvanlige. Se den!

Happy International Womens Day & History month.
Balance for Better ♡

 

Ingen kommentarer endnu

Be brave og kommenter som den første! Jeg vil ELSKE at læse, hvad du har på hjertet ♡

Hvad tænker du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efter Club La Santa.